De grotten van Bilderdam (Persbericht)

Vanaf  28 maart open voor publiek.

Oude meesters, jonge wilden, outsiders kunst of installaties, duurzaam of groen?  Laten we maar gewoon weer bij het begin beginnen, zelf de kleuren uit de aarde krabben, er een drabje van maken en knoeien maar. Heerlijk zo puur.
In  “de grotten van Bilderdam” toont de kunstenaar Ada Gons Goosen met zelf geoogste Toscaanse  pigmenten en op kalkstenen panelen,  prachtige grotschilderingen.
Het zijn kruisingen tussen grottekeningen en fresco’s. De afgebeelde onderwerpen zijn dieren zoals wilde paarden, oerossen, herten, zebra’s en giraffen.
Het afbeelden van dieren is al ontstaan in de prehistorie. De oudste grotschilderingen (grotten van Nerja in Spanje) zijn op minstens 42000 jaar oud gedateerd. Ook in vele grotten in de Dordogne (Frankrijk) zijn muurschilderingen ontdekt van bizons, paarden en herten in zwart, geel en rood. Grotschilderingen zijn eigenlijk een eerste uiting van de ontwikkeling van kunst bij de mens.
Wanneer wij op het gebied van kunst alles gezien en meegemaakt hebben is het heerlijk om terug te gaan naar hoe het begon. Om ons opnieuw te laten verrassen en ons te verwonderen over  “wat moeder aarde ons biedt”. In warme aardetinten  en met deze unieke diervormen een lust voor het oog, zo anders, maar toch zo vertrouwd.

Het ruime atelier van Ada Gons Goosen is gevestigd in een eeuwenoud karakteristiek pand (voormalige turfstekers woningen) in het schilderachtige plaatsje Bilderdam, gelegen aan het riviertje de Drecht, op de grens van Noord- en Zuid-Holland.

Tentoonstelling  “de grotten van Bilderdam”
van 28 maart t/m 29 september
donderdag t/m zondag van 10-18 uur en op afspraak
toegang gratis

beide paasdagen open

Galerie-Atelier Ada Gons Goosen
Bilderdam 28
2451 CW  Bilderdam
tel. 0172508147

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *